Usseln

Usseln is een klein lieflijk dorp op zo,n 5 kilometer van het bruisende Willingen vandaan. U vind hier talrijke fiets- en wandelpaden. De natuur is hier overweldigend.

Bezienswaardigheden in en in de buurt van Usseln: Biatlon en langlauf ski track met schieten (Olympisch basis), Curioseum: klassieke auto, kitsch, kunst & rommel,Heimats Museum. De Sint Kilian Kerk (Evangelisch) met een altaar uit het jaar 1693 van de barok beeldhouwer Josias Wolrat en het Milchmuseum.

Een voetbalveld ligt in het centrum van het dorp. Er vinden hier regelmatig toernooien plaats.Er zijn twee strand volleybal velden, die kunnen worden gehuurd. Er is een verwarmd buitenzwembad dat is geopend in de zomermaanden. Het heeft een float - en niet-zwemmers gebied, een waterglijbaan, duik platform, een peuterbad, een grote ligweide en gastronomie.

In de winter kunt u  in Usseln Alpine skiën en langlaufen. Usseln heeft drie liften (Büller hoogte, Emmet, Kahler Pön) speciaal ontworpen voor beginners. Ski uitrusting kan gehuurd worden in de buurt van de liften. Er zijn ook skischolen.

Usseln heeft verschillende wandel routes die goed onderhouden worden en beschermde natuur gebieden. Dit zijn o.a. de paden van de hoge Pön (7.0 km) en Kahler Pön (8.3 km)  u kunt zelfs helemaal naar Willingen lopen door het Strycktal. Onderweg komt u verschillende gelegenheden tegen voor een hapje en drankje.

Er zijn ook verschillende fietsroutes, de bekenste is de fietsroute naar de Diemelsee, een ware belevenis.