Willingen

Door zijn hoge ligging in het Sauerland en door de aanwezigheid van de grootste skischans ter wereld, is Willingen een geliefd wintersportgebied. Er zijn meerdere cabine- en sleepliften die de pistes bedienen. En omdat een groot deel van de pistes kunstmatig besneeuwd wordt, is het gebied bij uitstek geschikt voor veel vormen van wintersport. Het toerisme is dan ook de belangrijkste bron van inkomsten voor de gemeente Willingen.

Niet alleen ’s winters, ook ’s zomers valt er veel te beleven in Willingen. De overweldigende natuur nodigt uit tot het maken van lange wandelingen over het goed bewegwijzerde padennetwerk. En ook fietser komen in Willingen aan hun trekken, bijvoorbeeld op het langeafstandsfietspad de R5 dwars door Hessen.

De gemeente Willingen heeft een aantal musea die een bezoek waard zijn. Om te beginnen de leisteenmijn Christine waarin de schachten rondleidingen gegeven worden. De gemeente is ook een paar imposante bouwwerken rijk. het 294 meter lange viaduct dat tussen 1914 en 1917 ten behoeve van de spoorlijn gebouwd is en de Hochheidetoren op de Ettelsberg uit 2002, met zijn uitzichtsplatform op 875 meter is het de hoogste in het Sauerland.

In Stryck staat een schitterend zomerhuis in Jugendstil uit 1908. In het centrum van Willingen ligt het kuurpark met een kleine vijver.